Strand i Costa Rica

Vad som gör oss lyckliga

Lycka är ett otroligt starkt ord som ibland kan få oss att undra över om de vägar vi vandrar är de rätta och med det stanna upp och komma ikapp med våra tankar. För vad är det som får oss att vandra längs livets väg? Är det relationer, jobb eller jakt på adrenalinkickar. 

Det finns många situationer i livet som kan ställa till med besvär. Antingen tråkiga relationsproblem man försöker rädda eller en ekonomiskt jobbig situation om något oförutsett händer så man blir av med jobbet. Men vad man bör tänka på är att oavsett vilken situation man befinner sig i eller hur livet ser ut så är det viktigt att inte glömma bort vad det är som får ens hjärta att slå och vad det är som gör att man vill fortsätta att vandra längs livets fantastiska stigar. Ett land som är otroligt bra på att vara lyckliga är invånarna i Panama. Dock ligger vi svenskar även mycket bra på listan över lyckliga själar.

Lyckligaste länderna

1. Panama
2. Costa Rica
3. Danmark
4. Österrike
5. Brasilien
6. Uruguay
7. El Salvador
8. Sverige
9. Guatemala
10. Kanada

Detta enligt en lista från en Gallup-undersökning. Det finns även många studier som är gjorda på vad det är som får oss att vara lyckliga, och om du trodde att det var pengar så tar du fel. För det som gör oss verkligen lyckliga är att vara i bra relationer och att en själv och ens omgivning är frisk och kry. Så, fundera på hur du lever ditt liv och vad du kan göra annorlunda för att bli lite lyckligare.

Scroll to top