Ta kontroll över ditt liv

Ibland kan livet springa på alldeles för snabbt. Så snabbt att vi snurrar till och inte riktigt vet fram eller bak eller hur vi vill placera nästa steg. Då handlar det om att stanna upp och fundera på vad det är man håller på med.

Det är enklare sagt än gjort att stanna upp och ta sig en funderare. Eller, det är enkelt att stanna upp men det är inte lika enkelt att göra någonting åt det. Lite samma sak är det när det kommer till att hålla ett nyårslöfte: det är enkelt innan att komma på bra löften, men att hålla det sedan är en helt annan femma. Vad allt handlar om är att du måste bestämma dig från själen och utåt att du vill ha en skillnad i ditt liv, och vad det ska vara för typ av skillnad.

En sak i taget

Vad du bör tänka är att du aldrig ska behöva nöja dig med någonting. Det handlar om relationer, jobb, vänner eller vad som egentligen. Men för att veta vad man vill så gäller det att vi börjar tänka efter och ställa oss frågorna som får oss att komma fram till svaren. Frågor som:

  • Hur mår jag, och varför?
  • Vad är det som gör mig lycklig?
  • Vad kan jag förändra?
  • Vilka konsekvenser får mina handlingar?
  • Är jag redo för en skillnad nu?Leende välmående kvinna

Det finns så klart fler punkter än dessa och de bästa frågorna kan vi inte skriva ner utan dem finns redan inom dig. Det är dock viktigt att du tar en sak i taget för annars kan det bli för övermäkligt och kommer leda till att du blir ännu mer förvirrad. Något som alltid är bra är att sova på en tanke för att se hur den känns dagen efter. Och vi kan lova att det gör skillnad. Det är även bra att ha delmål när det kommer till att ta kontroll över sitt liv. Vad du kan börja med är att försök att inte ändra dina planer: har du bestäm dig för att yoga för att få avkoppling så gör det. Du kommer då känna dig mycket starkare och säkrare. Andra delmål kan vara att lägga om din kost och bli mer hälsosam, då kan du istället för att sluta äta osunt helt och hållet mer bara försöka att ha en dag i veckan där du får äta onyttigt och en annan dag som du måste äta otroligt nyttig. Försök även att komma på nya och hälsosamma maträtter.

Det viktigaste tipset är att det faktiskt är enkelt att ta kontroll över sitt liv, och ingen annan kan göra det utom du själv. Fundera på hur det kommer kännas när du sitter där på ålderns höst och ser tillbaka på ditt liv – hur skulle du vilja ha levt då? Vi lovar att det kommer ge dig ved att elda på i ditt liv och skapa den där varma brasan som är så härlig.

 

Scroll to top