e-cigarett

Sluta röka med e-cigarett

Det finns många anledningar till varför du inte bör röka och varför du bör sluta, om du väl har börjat. Rökning kan leda till många farliga sjukdomar och gör dessutom att du luktar illa i både hår, kläder och när det kommer till andedräkt. Med hjälp av e-cigaretter kan du bli kvitt cigaretterna för gott eller åtminstone trappa ner ordentligt.

Forskning har visat att e-cigaretter inte bara fungerar för den som vill sluta röka helt, utan att de även är ett bra alternativ om du vill trappa ner på rökandet. Hos premiumvape.se kan du t.ex. hitta mängder med olika typer av e-cigaretter och även köpa färdiga paket som passar perfekt för den som precis har kommit igång. E-cigaretterna är väldigt enkla att använda sig av och till stor hjälp för den som behöver “byta ett behov mot ett annat” under en period för att komma igång.

e-cigarettSmaksätt dina e-cigaretter

Produkterna finns både med och utan smaksättning, men här är det viktigt att se upp. Efter en intervju som gjordes med Folkmyndighetens chef för tobaksprevention har diskussionen om smaksatta e-cigaretter diskuterats kraftigt. USA och Finland har redan förbjudit smaksättning. Josefin Jonsson menar att

Detta även kan ske i Sverige
Det bästa är naturligtvis om man lyckas sluta på egen hand, men för många är det svårt och tufft. E-cigaretter har därför länge använts som ett substitut för rökare. Genom att du kan välja mellan olika nikotinstyrkor kan du sakta, men säkert, sträva efter ett tobaksfritt liv. Det går naturligtvis även bra att använda e-vätska utan någon som helt nikotin alls. Detta kan vara ett bra alternativ för den som är i slutskedet av sluta-röka-processen eller för den som bara vill bli rökfri så fort som möjligt.

Regler kring e-cigaretter

Även om en e-cigarett inte skickar ut samma mängd gifter i luften så finns det regler och lagar som måste följas. Du får t.ex. inte röka din e-cigarett på restauranger, på arbetet eller i tunnelbanan eller på bussen. Samma krav som gäller för vanliga cigaretter i offentliga rum gäller således även för dig som röker en e-cigarett och dessa är viktiga att ha koll på.

Scroll to top