Renlighet viktigt på sjukhus

Att ha ett rent sjukhus är i många fall livsavgörande för patienter inom sjukvården. I Sverige har vi överlag god renlighet, och förhoppningsvis kan vi behålla denna höga kvalitet även i framtiden.

När du tänker på renlighet och sjukhus, så kanske det första som dyker upp är rena instrument som används av personalen. Men, det är minst lika viktigt med den fysiska miljön som rena golv, fönster, tak och väggar. Det är av stor vikt att ta in professionella städare och fönsterputsare i dessa lägen för att kunna ha riktigt rent och fint i denna viktiga miljö. Just fönsterputsning kan man få bra standard hos https://www.fonsterputsning-stockholm.se/.

Undvika onödiga risker

Smittor som sprids på grund av att det inte är rent känns som onödigt slarv. Om du är i behov av vård så är det minsta man kan begära att sjukhusets fysiska miljö är omhändertagen. Expressen har gjort flera reportage kring dålig städning på sjukhus. Det är inte bara i Sverige som städningen debatteras. I Finland finns exempel på situationer där städning blivit lidande. En strejk kan leda till att städningen uteblir, och precis det hände i Åbo. Flera av stadens funktioner blev drabbade, bland dessa var städningen av stadens gemensamma utrymmen. Smittor sprids snabbt i orena miljöer, och detta gäller det att undvika.

”Städning på ett sjukhus ska fungera” säger Malin Gabrielsson i en artikel från vlt tas de värsta fallen av dålig städning på sjukhus upp.

Tänk dig själv att behöva se och uppleva obäddade och blodiga sängar eller riktigt skitiga golv. Det skulle inte vara trevligt för någon, framförallt inte för den som är i behov av vård. Kan man ta bort de onödiga riskerna så kommer sjukhusen att upplevas trevligare och risken att smittas blir mindre. Detta problem ska inte läggas på sjukhusets personal, här finns det otroligt många bra människor som sliter för din och andras hälsa. Men visst håller vi med Malin, städning på sjukhus ska fungera.

Scroll to top