Många svenskar har fotproblem

Många svenskar har ont i fötterna men de flesta gör ingenting åt det. Att smörja in fötterna, välja rätt skor och använda strumpor kan alla vara bra tips för att hålla fötterna i god form.

fötter-pool

Att ha problem med fötterna är oerhört vanligt och hela tre av fyra svenskar säger att de någon gång i livet haft besvär med sina fötter. De flesta av de fotproblem som har ökat beror på att vi har på oss skor som är allt annat än fotvänliga. Över hälften av de personer som har problem med fötterna uppsöker aldrig någon hjälp, men för många av åkommorna finns hjälp att få. Läs mer.

Undvik torra fötter

Har man exempelvis liktornar eller fotvårtor finns det mängder av olika medel att köpa från flera producenter. Vissa är självklart bättre än andra, men hjälpen finns i alla fall relativt lättillgänglig. Samma sak gäller om man har problem med torra fötter. En del säger att det hjälper att bara smörja in dem med olivolja eller liknande, men vill man verkligen ha hjälp som varar, är det allra bäst att satsa på någon typ av bra kräm.

Gå inte barfota i skorna

Men det allra bästa knepet för att både få snygga fötter och fötter som mår bra, är att alltid ta hand om fötterna. I Expressen kan man läsa att det gäller att använda skor som ger fötterna utrymme att vara och andras. Det är även bra om man ser till att smörja in fötterna ofta för att hålla dem mjuka. Dessutom kan ett tips vara att aldrig gå barfota i skorna, utan investera i ett par sköna strumpor. Går man barfota för mycket i skorna är risken stor att man drar på sig riktigt onda skavsår.

Scroll to top