Inspirera till hälsosam livsstil som PT

Om du jobbar som personlig tränare inspirerar du andra till träning och en mer hälsosam livsstil, samtidigt som du själv också tränar mer och blir mer hälsosam. Dessutom blir du medveten om hur man ska träna för att inte skada sig och träning för olika åldersgrupper och personer. Det är ett yrke som blivit allt mer populärt och efterfrågat i vårt hälsoinriktade samhälle.

Är du en av dem som är sugen på att utbilda dig till PT? Smartast är nog att gå en utbildning för personlig tränare på distans. De tar inte för mycket av din tid, du kan styra över dina studier samtidigt som du lär dig allt som du behöver.

Blev årets PT

Träningsbranschen har bara blivit hetare och hetare och det satsar mer och mer på PT:s. Många blir riktigt duktiga och uppskattade. En av dem är Therese Berkovits som vann titeln årets PT, skriver Upsala Nya Tidning. Hon vann med motiveringen att hon har både hjärta och själ, vilket man kan tolka som att hon verkligen bryr sig om sina klienter, något som är viktigt inom branschen. Det gäller alltså inte bara att kunna träning och hälsa, utan att vara bra på att knyta personlig kontakt. Frågan är om du fixar det?

Smart träning som passar olika personer

Det gäller att kunna inspirera till träning som passar olika personer. För, du har olika träningsbehov beroende på ålder, kroppsform och dina mål då såklart. I en artikel från SVT kan man läsa om hur man tränar på ett sätt som inte skadar kroppen. För det är vanligare än man kan tro att folk tränar så att kroppen slits och tar stryk. Men när det kommer till ålderanpassad träning så gäller det att ha en bred kunskap. Såhär skriver SVD om styrketräning för personer över 40 år, en ålder där man börjar förlora mycket muskelmassa.

”Det handlar inte om att pressa stenhårt tills kroppen är helt utmattad, utan om att regelbundet lyfta tyngder som motsvarar ungefär 80 procent av vad du fysiskt klarar av.”

Scroll to top