GI och LCHF

I dagens hälsomedvetna samhälle är det allt fler som väljer att lägga stor fokus på nyttig och hälsosam kost. Förutom hälsa är självklart även utseende ett stort fokusområde och för många är det därför en självklarhet att träna och äta rätt för att uppnå både god hälsa, kondition och ett vältränat och hälsosamt yttre.

När det gäller kost och dieter så är det först och främst GI och LCHF-dieterna det talas mest om. GI innebär att man äter mat men lågt GI-värde vilket innebär att man äter långsamma kolhydrater som tar längre tid för kroppen av bryta ned vilket i sin tur ger en mer jämn kurva i blodsockret vilket ska vara bra för hälsan. De som väljer GI-metoden för att gå ner i vikt brukar istället helt och hållet utesluta kolhydrater och endast äta till exempel kött, kyckling eller fisk i samband med sallad. Hämta inspiration och recept från Nybergs deli för att komma igång.

LCHF står för Low Carbs High Fat och innebär precis som det låter att man drar ner på kolhydraterna i kosten och istället äter grönsaker, kött, fågel, fisk och feta såser, ost etcetera.

I filmen nedan får ni veta mer om LCHF och hur man ska tänka.

Scroll to top