bemanningsföretag

Fördelar att arbeta för bemanningsföretag

Eftersom den svenska vården har fått sig en törn på många håll i landet, har bemanningsföretagen att göra. Att arbeta som inhyrd personal och tillhöra et bemanningsföretag är något som alltfler ser som lukrativt. Men vad är egentligen fördelarna?

Garantilöner, omväxling och goda villkor i allmänhet är några av de fördelar som många i bemanningsföretagens personal ser som självklara. Även om diskussionerna kring hyrpersonal har varit stor, så är det trots allt vårdens högra hand i dagsläget, eftersom den egna anställda personalen inte alltid är tillräcklig.

bemanningsföretagFlexibilitet och en större frihet

Det många som söker sig till bemanningsföretagen eftersträvar, är den stora friheten och den påtagliga flexibiliteten som är svår att uppnå som fast anställd. Genom att inkluderas i ett bemanningsföretag har du chans att få ombytlighet eftersom du inte är fastkedjad på en och samma arbetsplats hela tiden. Vissa kan även se det som en nackdel, men faktum är att ju fler arbetsplatser du är på desto mer kan du lära dig angående olika tankesätt, arbetssätt och policy.

En nystart för arbetsföra pensionärer

Som pensionär som fortfarande är frisk och kry och känner för att tjäna lite extra pengar, kan bemanningsföretaget vara en utomordentlig idé för att inte ligga på sofflocket hela dagarna. Det kan också vara en chans att testa något nytt som du kanske har någorlunda erfarenhet av, men som inte varit ditt huvudyrke när du var yngre. Idag finns det flera yrkesområden där personalbristen är ett faktum, såsom vården. Som pensionerad läkare eller sjuksköterska gör du således en stor insats om du erbjuder dina tjänster till sjukhus och vårdinrättningar via ett bemanningsföretag. Du gör med andra ord en tjänst både till dig själv och till det övriga samhället.

Garantilönen

Den kanske största frågan många ställer sig när de väger mellan fast anställning och bemanningsföretag, är hur löneaspekten ser ut. Här sticker Sverige ut eftersom garantilön är något som ses som naturligt. Det betyder att även när du inte har ett uppdrag, så tjänar du pengar. Detta på grund av kollektivavtalen som har stor betydelse i Sverige. Innehållet i dessa är i korthet följande:

 

  • Lön
  • Uppsägningstid och villkor
  • Semester
  • Pension
Scroll to top