Du är bra som du är!

Bom, bom! Plötsligt händer det och årstiderna har skiftat igen. Sommar har blivit höst, och trots att det bara är någon vecka sedan det var nära på 30 plusgrader ute. Nu faller regnet och att lämna hemmet utan en varm tjocktröja och paraply kommer inte på fråga.

Det finns dock de som tackar gudarna för att den avklädda årstiden är förbi, och det är de som tycker det är jobbigt att behöva gå i lite kläder och visa sin inte så vältränade kropp. Det är sorgligt att folk ska känna så, men också väldigt vanligt och därför någonting som är helt klart att lyfta. Vi har tidigare skrivit ett inlägg vilket vi valde att döpa till “Dieter hit, dieter dit“. Där har vi skrivit om de mängder av olika alternativ som finns för den som vill gå ner i vikt. Vi lyfter bland annat:

  • LCHF
  • 5:2-dieten
  • Flygvärdinna-dieten
  • Varierad kost

…och så vidare, och så vidare.

Kampen mot smalhetsnormen

Dessa dieter är intressanta och vissa fungerar verkligen (vissa inte alls). Men man kanske borde ta sig en funderare kring vad det är som gör att vi konstant känner att det är vikigt att vara smal? Det har längre pratats om en smalhetsnorm, vilket innebär att samhället och media konstant tvingar oss människor att tycka/känna att smal är det enda rätta. Sen är det ju såklart en hälsoaspekt i det hela också. Det är inte nyttigt att vara allt för överviktig, men samtidigt är det inte heller nyttigt att vara allt för smal. Därför kommer här denna uppmaning: Sträva efter att vara hälsosam. Träna för att orka med allt du vill göra i livet. Ät för att det är gott, aldrig för att trösta. Och absolut viktigaste är att du kämpar för att trivas med den du är och hur du ser ut. Du har bara en kropp, en själ och ett liv – varför slösa bort det på att ständigt banta och oroa dig över ditt utseende? De som verkligen bryr sig om dig struntar fullständigt i om du är en size zero eller xxl – och det kan vi garantera!

Scroll to top