Storkok och matlådor

Ät nyttiga middagar trots stressig vardag

Idag är det väldigt många som lever i en stressig vardag där det hela tiden känns som att man stressar till nästa anhalt på schemat. Alldeles för många har arbeten där det mer är en regel än ett undantag att arbeta över eller kanske till och med arbeta hemifrån sent på kvällen när barnen har somnat.

Storkok och matlådorNär vardagen är stressig och svår att få ihop är det inte ovanligt att man tummar lite på saker som kost, träning eller sömn. Man har helt enkelt inte tid, eller ork, att laga nyttig mat varje kväll efter arbetet, man kanske inte hinner träna innan barnen ska hämtas på dagis eller fritids eller köras till sina träningar etcetera.

Ett tips för att slippa laga mat varje kväll, utan att för den sakens skull börja äta sämre och mer onyttig kost, kan vara att till exempel varje söndagskväll laga storkok av några nyttiga och spännande rätter. Portionspaketera dessa och frys sedan in dem. Frysta maträtter håller länge och att komma hem till nyttig, färdiglagad mat som endast behöver värmas upp gör att man antagligen struntar i det där pizza-inköpet på vägen hem för att göra det lätt för sig. I videon här under får ni ett hett middagstips som är perfekt att frysa in.

Scroll to top